Omgeving Drenthe

Minicamping Dennenpol ligt in het mooie zuidoost Drenthe wat vroeger veengebied was. Omgeving_-_afb1Er zijn nog prachtige natuurgebieden waarin dat duidelijk te zien is. U kunt in de directe omgeving van de camping volop genieten, heerlijk wandelen en fietsen.

 

Dicht bij Emmen en Coevorden

De minicamping ligt net buiten het dorp Nieuw Amsterdam / Veenoord. In deze dorpen zijn verschillende winkels waar u boodschappen kunt doen. De bekende Drentse stad Emmen ligt op ongeveer 12 kilometer afstand van de minicamping. Hier kunt u gezellig winkelen, musea of dierentuin bezoeken of een terrasje pakken. Ook Coevorden is niet ver weg. Dit is een oud vestingstadje met een interessante geschiedenis uit de 80-jarige oorlog.

 

Vlak over de grens

Ook Duitsland is heel dichtbij! Voor u het weet bent u al in leuke en gezellige Duitse stadjes beland als Meppen en Lingen. Ook in die omgeving zijn mooie natuurgebieden. Bad Bentheim, ook in Duitsland (ongeveer 30 km), is een stadje met een oud kasteel en een museum. De graven van Bentheim hadden familiaire relaties met het Nederlandse koningshuis. Dit alles is te zien in het kasteelmuseum.Omgeving_-_afb2

 

Recreatieplas aan de overkant

Aan de overkant van de minicamping ligt in het bos een mooie grote recreatieplas. Hier kunt u lekker zwemmen en/of uitrusten op de ligweide.Als u de straat uitloopt komt u uit bij het Stieltjeskanaal. Hier kunt u naar hartenlust vissen of naar de iets verderop gelegen sluis gaan.


Omgeving_-_afb3

Drenthe: Volop plezier!

Op en rond de minicamping is er nog veel meer te beleven! Wij verwijzen u naar de webpagina uitstapjes waarop nog veel meer uitgaanstips en ideeën staan voor regio Drenthe.

 

 
©2013 Mincamping Dennenpol Webdesign: DvhP Emmen appel DvhP